Background image
Background image

PÅ SCEN

-

Background image

TILL HAVS 

  

Background image

I MEDIA

   

På scen trivs jag alltid bra....
 

Jag brukar skämtsamt sammanfatta att mitt jobb består av att stå längst fram och säga Hej å Välkommen. Men det ligger mycket i det!

.. och till havs trivs jag som fisken i vattnet...
 

Med åren har det blivit allt mer nödvändigt för
mig att vistas i havsnära miljöer.
Det skapar sinnesro och glädje.

..för att inte tala om hur jag känner mig hemma i media.......

Att via media sprida kunskap eller underhållning är enligt min mening ett av de finaste yrken som finns.  Förr tog det all min tid, nu bara då och då.

AKTUELLT PÅ SCEN

FÖLJ MED TILL HAVS

  • Treutigertillha

    First mate på Celeste i vintras. Styrman på SS Bohuslän i somras. Rustande av ny egen båt nu i höst. Nästa år? Det får vi se!

    13th November @ 19:25

SNART I ETERN

  • Treutigerimedia

    Har du intresse att se å höra Treutiger i media får du leta i arkiven eller på Youtube. Mest verksam vid sidan av m… twitter.com/i/web/status/9…

    3rd March @ 10:36
Bildbeskrivning

För tionde året i rad ökade publiken på våra allsångsföreställningar med quiz på Restaurang Seaside på Björkö. Kanske tack vare rekordvädret får sommaren  betraktas som succeartad. Den nya segelduken över uteplatsen bidrog aktivt. I år hyllade vi den svenska proggvisan och skapade den ideella föreningen Svenska Julvisans vänner. Det är helt skruvat att sjunga julvisor i juli.. Nya upptåg nästa säsong...


... för allsången kommer tillbaka igen.  Thom, Mangan å allsångsledaren skapar musikalisk sommarstämning och publiken kommer vara med på noterna i vanlig ordning..                         


  Under vintern  smids planer på innehållet i nästa säsong av Allsång på Björkö.  Välkkomna till restaurang Seaside på Björkö i sommar!!
Image description

Wagner & Treutiger

Ett spännande samarbete med saltstänk och god mat. Ät Wagners fantastiska mat på Treutigers antika skärgårdsbåtar. Så var det en period på -10-talet. Nu delar de bara samma utsikt. Wagner ut genom fönstren på Sjömagasinet, Treutiger från egna båten vid bryggan precis utanför krogen.


Bildbeskrivning


Svea af Bohuslän anno 1904


Så här ser hon ut. Rederiet Kulturbåtarnas första antika och anrika passagerarbåt. I åtta år bedrev vi turist och eventtrafik med våra tre fartyg MS Svea af Bohuslän, MS Ellen af Bohuslän och MS Nya Skärgården .

Västkustlinjen, vår tre-dagars-kryssning mellan Göteborg och Strömstad  med MS Nya Skärgården var en framgång som gav en fantastisk upplevelse åt tusentals resenärer under de år vi körde tills äventyret tog slut sommaren 2018. Vi hoppas att linjen ska leva vidare fast i annan regi.   

Image description

Kal & Ada

Jag var utsedd till årets Kal  2013 - 2016. Häftigt!! Ada , Ingmari Dalin, och jag gav föreställningen  "KAL å ADA Nu å änna då va´!" Sång, musik, storys. Glädje!! Och vi skapade ytterligare en föreställning, "Kal å Ada möter Hasse å Tage". Med kärlek och respekt tar vi oss an en del av komikerparets höjdpunkter och undrar om de inte i själ och hjärta ändå var en smula göteborgare.

Bildbeskrivning


  

NYHETER

"Tut i Rutan", Treutigers nya föreställning.

Efter två olika föreställningar på temat Kal och Ada , och en, "Låtarna som byggde Folkhemmet" som inte innehållsligt är kopplad till Göteborg och det göteborgska, har nu Harald Treutiger tillsammans med Ingmari Dalin skapat en ny föreställning. Föreställningen heter "Tut i Rutan" och handlar om nöjes-TV:s utveckling under 60 år. Och vi får höra låtarna vi inte känt till om det inte vore för televisionen. Ges som Lunchteater i Göteborg under våren 2021.

I "Låtarna som byggde Folkhemmet" får vi åter stifta bekanskapen med låtarna som vi njöt som mest av under det stora gemensamma bygget av det svenska folkhemmet mellan 1945 och 1975. Samtidigt berättar Harald och Ingmari om de viktiga framstegen som vi gjorde som natiion under den här perioden. Lärande, nostalgiskt och underbart.

Allsång på Björkö 2021 ?

Snart körs det speciella allsångskonceptet igång på Seaside Björkö. Thom å Mangan är heltända och räkna med mys på bryggan, när grabbarna rockar loss. 
Mer info på facebook

Harald föreläser om sin egen färd över Atlanten.

I slutet av november 2013 gick ARC - Atlantic Rally for Cruisers, av stapeln. Massor av segelbåtar seglade i eskader från Las Palmas till Rodney Bay på Saint Lucia i Karibien. På en av båtarna, en Hanse 575 , seglade Harald som dokumenterade resan på film. Nu föreläser Harald om äventyret och illustrerar med filmer. Läs mer om More Sailings deltagande i ARC:

                  Klicka här!

Succé för ny skärgårdslinje startad av Kulturbåtarna sommaren 2015.

Harald Treutigers rederi Kulturbåtarna köpte våren 2015 ytterligare ett fartyg, MS Nya Skärgården. 

-Tiden var mogen att åter starta linjen Göteborg - Strömstad längs havets E6:a. Det var det vi gjorde med MS Nya Skärgården  sommaren 2015. Det blev succé så vi fortsatte självklart sommaren 2016 och 2017.

Harald Treutiger lämnade styrelseuppdrag och ägande i rederiet på våren 2017. Han jobbade dock kvar som skeppare, styrman och underhållare.

Sommaren 2018 försattes bolaget i konkurs av de nya delägarna.

Upphovsrätt © Tiger TV AB Alla Rättigheter Reserverade. Web RICOnsulting.